Thursday, January 15, 2009

Syuaib Goes To Kindergarden






9hb Januari 2009
Kul 12.30am kami menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang. By 1.15am kami dah sampai. Wah ramai orang. Ehh dah ada passenger dah keluar. Tak dak quaranteen la. Kami mencari Mama. Syuaib dengan mengantuk suruh baba dia dukung. Issh baby tua ni. Tengah dok mencari cari aku nampak mama. Mama MaMa aku panggil mama. Selamat mama dengaq. Kami pun berpelukan. Happy Syukur Mama dah sampai selamat ke tanahair.

..................................
12hb Januari 2009

Hari ni aku hantaq Syuaib ke PASTI. Mulanya Syuaib excited. Tapi bila dah nampak ada yg menangis dia pun menangis. Ala baby tua mama nie. Pi sekolah la best. Nanti leh pandai. Pujuk aku. Masa balik ustazah kirim buku untuk dibalut dan ditulis nama Syuaib. Banyak buku 16 buah. English, Mathematics, Bahasa Melayu, Bahasa Arab dan Jawi. Umur 5 tahun dah cam umur 9 tahun kalau kita dulu. Ya Allah jadikan anakku Syuaib anak yang beriman dan berjasa kepada Agamamu, Negara dan bangsa. Amin.

..................................
13hb Januari 2009

Lama aku cuti. Lepas ni tak leh cuti sangat kena simpan sebab ada shutdown.
Sampai kat bilik aku terkejuz ada surprise ,ada hadiah atas kabinet. Buka cantiknya ada 2 baju kurung for backdated birthday present.Made specially by Azila.TERIMA KASIH dan Semoga murah rezeki Zila.Suka sangat dengan your present.

1 comment:

kyuzo uehara said...

weh.. awat syuaib x pakai uniform? haha.. dah tadika dah anak hang..