Monday, March 14, 2011

Ldg Anggur

13.03.2011- Setelah selesai urusan penghantara kek di Kg Siput Baling, Sharil kata jom pi Alor Setaq. Kami on je. Dr Baling kami pun jln terus....ikut jalan baru... alamak jalan tak siap lagi... patah balik ikut jln pi Sik.

Tetiba tiba kami jumpa Lata Mengkuang. Syuaib excited nak mandi. Nak mandi cam mana ..baju tak bawa. Rendam kaki je. Merajuk Syuaib. Buruk noo muka Syuaib.hehehe pandai dia merajuk. Teruskan perjalanan .. Sik.. Nami....sebab Alor Setaq jauh lagi...maka kami tukaq destinasi pi Pedu Lake dah le..sebab badan pun dah letih..mata pun dah mengantuk sebab aku tido lambat deco wedding cake...


Tetiba kami nampak banyak keta parking kat satu kawasan ni,signboard  Ladang Anggur... Aik kat Kedah ada LADANG ANGGUR???? cam tak percaya lak. Ketinggalan zaman la ku ni...So kami decide berhenti kat sini.. Sharil pun dah letih driving.. Tempat sungguh nyaman bersebelahan dengan Tasik Besir. Cantik I Like..

Dalam kui 4.30pm, kami pun balik..hujan lebat.. On d way kami nak ikut jalan gurun.. tapi tukaq lagi sebab ada jalan shortcut pi Bukit Selambau and Kuala Ketil... Best sungguh arini. Walaupun badan letih...amat berbalui sebab terjumpa tempat baru. Best sekali sebab memnag tak merancang langsung. Ingat nak ronda ja. Adventures sungguh.


No comments: